duminică, 17 octombrie 2010
Cozonaci
INGREDIENTE ALUAT
- 1kg faina
- 50g drojdie
- 250g zahar
- 500ml lapte
- 200g grasime, ulei si unt topit
- 5 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de sare
- arome - coaja rasa de lamaie, portocala, vanilie, fiecare
UMPLUTURA
nuci macinate,zahar,cacao,zahar vanilat
ciocolata menaj razuita
stafide
- intr-un lighean mai mare am cernut faina -am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul si vanilia
- am facut maiaua in mijlocul fainii din drojdia muiata in putin lapte
- galbenusurile le-am frecat cu sare, coaja de lamaie si portocala
- peste faina si maiaua am adaugat restul de lapte caldut si galbenusurile frecate -am amestecat cu mana si am inceput sa framant usurel, ajutandu-ma de grasimea calduta
-am framantat bine, vreme de 30 minute, apoi l-am trntit in lighean de cateva ori
-am acoparit castronul cu un servet si l-am pun la crescut, cam o ora si jumatate
- am luat aluatul crescut si l-am impartit in doua pentru cei doi cozonaci
- am impartit o jumatate in doua, si una in trei
- intai m-am ocupat de cea cu 3 parti
-am framantat o parte cu putina cacao, am intins-o si am presurat niste stafide deasupra apoi am rulat
- celelalte 2 parti le-am intins pe rand am pus ciocolata rasa si stafide (iar pe una niste fructe uscate), le-am rulat si pe acestea si le-am impletit intre ele avand grija ca cea cu cacao sa fie la mijloc
-am intins celelalte doua bucati
- am pus umplutura cu nuca si am rulat
- apoi am impletit cele doua
-am pus in tavi tapetate cu hartie de copt si am lasat la crescut, vreme de 40 minute
- am uns cu albus de ou (ca aveam mai multe) amestecat cu lapte si am presurat zahar deasupra
- am copt la foc moderat pna s-au rumenit frumos
si a trecut de testul CTC-ului
sectiune
ps. multumesc Gabi Cara si Lauralaurentiu pt inspiratie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Arhivă blog
-
▼
2010
(62)
-
▼
octombrie
(50)
-
▼
oct. 17
(20)
- Zacusca fasole (fideluta)
- Drob pui
- Pui pe sticla
- Racituri (piftii) de porc
- Musaca (un alt fel)
- Pasca
- Cozonaci
- Turta dulce
- Prajitura cu fructe
- Fursecuri cu nuci
- Biscuiti cu miere
- Rulada biscuiti cu banane caramelizate
- Tarta 'Pisica'
- Fripturica pui si cartofi la cuptor
- Rulada pui intreg
- Zacusca ciuperci
- NECTAR PIERSICI SI NECTARINE
- Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare
- Ardei umpluti cu cartofi
- Vrabii sau .....
-
▼
oct. 17
(20)
-
▼
octombrie
(50)
-
►
2013
(42)
- ► septembrie (8)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu