duminică, 2 ianuarie 2011
Briose cu mascarpone
Ingrediente:
- 250 gr faina
- 250 gr mascarpone
- 100 gr unt topit
- 180 gr zahar
- 3 oua
- 1 plic vanilie
- 1 plic praf de copt
- 100 gr de lapte
- 6 patratele de ciocolata amaruie
- rom sau esenta de rom
- coaja de la un lime
- nuci 100g
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,
se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,
se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt ...
La sfarsit se pune ciocolata razalita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund.
Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.
Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forme de briose.
Deasupra eu am pus bombonele colorate (cip-cip).
Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°
De data asta le-am lasat simple pudrate cu zahar pudra
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Buna, de unde ai luat bomboanele cip?
RăspundețiȘtergere