luni, 11 iulie 2011


Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc  nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg

Ingrediente:

2 kg cirese amare cantarite fara samburi, 2 kg zahar, o lamaie bio.

Mod de preparare:

Se spala ciresele,

se scot samburii,

se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi)

A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine)

se amesteca din cand in cand. se scoate spuma atunci cand se formeaza


Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata.
 
Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket