sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Crema de gutui pe biscuiti

Ingrediente

- 400 gr pulpa de gutui, cubulete 
- 65 ml zeama de lamaie 
- 125 gr zahar 
- 4 oua intregi 
- 75 gr unt de masa, nesarat 
- putina sare

Mod de preparare

- Cubuletele de gutuie se pun la fiert in putina apa, pana se inmoaie bine, apoi se racesc si se mixeaza in blender, pana devin piure.





- Se pune acest piure intr-un vas pe foc, amestecand mereu, pana se infierbanta.

 - Se bat separat cele 4 oua cu zaharul, sarea si zeama de lamaie, apoi cand piureul este fierbinte, se adauga peste el, amestecand mereu.
- Se lasa pe foc 15 minute, amestecand, pana compozitia se ingroasa suficient, apoi se adauga untul rece, nesarat, taiat cubulete, omogenizand pana compozitia devine lucioasa.
- Se ia de pe foc, se lasa la racit si se pastreaza la frigider maxim 48 ore.




Un comentariu:

  1. Suna tare bine crema de gutui, uitandu-ne in urma pot spune ca ne lasa gura apa dupa varza umpluta. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket