Fiindca am avut ocazia de a gasii salcam am hotarat sa fac o miere de salcam
Am facut si miere fiarta si sirop (sau cum as putea sa-l numesc) nefiert
Pt miere am folosit un lighean de flori si alt lighean pt 'sirop'
Am salcamul spalat si l-am pus in cratita
Apoi le-am pus la fiert cu circa 2,5litri apa
Dupa
fierbere aratau asa (eu nu l-am fiert mult, doar cateva clocote si am
oprit si lasat la macerat pana a doua zi pe la amiaza)
Am strecurat printr-o sita si apoi inca o data prin tifon si asta e zeama rezultata
cand
am pus inapoi pe foc am adaugat in suc aproximativ 2,500kg. zahar si
feliile unei lamai cu tot cu coaja (din care am scurs din zeama pe a o
adauga spre sfarsit)
am
spumat de cate ori a fost nevoie si pe la mijlocul fierberii am adaugat
si 5 fire de menta salbatica pt o aroma mai placuta (am lasat-o ~5
minute apoi am scos-o)
asa arata in timpul fierberii.
Am scos cojile de lamaie
Am adaugat si zeama de lamaie si am mai luat spuma de vreo doua ori.
si am tot incercat cat e de legata punand in farfurioara pe geam
si
cand am fost multumita de rezultat am oprit si am pus in borcane
fierbinte, am pus capacul si l-am pus pe capac cateva minute, apoi am
intors si le-am acopreit lasandu-le asa pana la racire.
La mine a durat cam o ora jumate, la foc mai mare dar in timpul asta am stat mai mult pe langa ea.
Si asa arata in borcane, si cam asta e tot ce a iesit
si a doua varianta e cea nefiarta
am
pus in borcane un rand de flori, unui de zahar si tot asa pana s-a
umplut borcanul si am lasat la macerat pt a se topi zaharul si a isi
trage esenta (aroma, gustul si tot ce se mai poate ) din flori dar
rezultatul v-il arat peste cateva zile cand va fi gata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu