duminică, 11 noiembrie 2012

ardei copti

Ingrediente:

 - 1 kg. ardei capia copti, curatati si cantariti
 - 150 ml. otet
 - 50 g. zahar
 - 2 lingurite boabe de mustar
 - 1 ramurica telina
 - 1 foaie dafin


Se spala ardeii Se coc si se presara cu sare groasa; se lasa cateva minute acoperiti cu un capac,se curata de coaja si de seminte, se scurg bine de zeama(eu am observat ca daca ii las cu zeama lor isi schimba gustul).Intr-un vas incapator se amesteca ardeii copti cu otet,apa,sare si zahar dupa gust(sa fie lichid indeajuns sa acopere toti ardeii).Se aseaza in borcane 2,3 ardei putina zeama.....pana se umple borcanul,se capseaza(se folosesc capace care se infileteaza bine).Se sterilizeaza 20 minute(dupa sterilizare se acopera cu o patura pana se racesc).Uleiul se adauga la ardei in momentul cand se consuma.Rezista cel putin un an de zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket